Stříbrné medaile roku 2023

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2023 - Panna Marie Sedmibolestná - Ježíšovo snímání z kříže

2023 - Panna Marie Sedmibolestná - Ježíšovo snímání z kříže

Stříbrná medaile Ježíšovo snímání z kříže - Panna Marie Sedmibolestná - rok 2023

Více informací


2 690Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Stříbrná medaile Ježíšovo snímání z kříže - Panna Marie Sedmibolestná - rok 2023

Autor: Kružliak David

Materiál : stříbro - Ag 999

Hmotnost : 42 g

Průměr : 50 mm

Provedení : Standard

Hrana : hladká

Náklad : 500 ks

Emise : srpen 2023

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Stříbrná medaile je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do černé kožené etue. Součástí je též certifikát pravosti České mincovny.

Šestá stříbrná medaile České mincovny ze slovenského cyklu, který zve k rozjímání o událostech, jimiž bylo poznamenáno neposkvrněné srdce Panny Marie Sedmibolestné, připomíná Ježíšovo snímání z kříže.

Když Ježíš vydechl naposledy, Mariina mysl se pokoušela vyrovnat se skutečností. Nechápala krutost, s jakou byl zabit její syn, a přemýšlela o tom, co se stane s jeho zmučeným tělem. Římský setník Longin přistoupil ke kříži a Ježíše probodl kopím, aby se ujistil, že je skutečně po smrti. V tu chvíli se půda pod jeho nohama začala chvět. Stejně jako ostří, které rozpůlilo Ježíšovo srdce, rozervalo nenadálé zemětřesení skály. Chrámová opona se roztrhla, hroby se otevíraly a Římané pochopili, že spáchali bohovraždu. „On byl opravdu Boží Syn,“ prohlásil zděšený setník. Ohromená Marie se horečnatě snažila vybavit si vše, co kdy její syn řekl o svém pozemském poslání. Cítila, že nepochopitelný Boží plán neskončil – že se musí stát ještě něco. Josef z Arimatie, který byl Ježíšovým učedníkem, požádal Piláta Pontského, aby směl svého Spasitele sejmout z kříže, a prefekt souhlasil. Vojáci vytáhli hřeby a tělo bez ceremonií položili na zem, kde ho ponechali k vyzvednutí. Spěchali, protože se báli hněvu shůry. Zdrcená matka se konečně mohla dotknout svého syna – jeho zraněných rukou a nohou, jeho krvácejícího boku. Ježíš ležel mrtvý v klíně, ze kterého se narodil, a Marie prožívala největší bolest svého života…

Zdroj: Internetové stránky ČM a.s.

 

 

 

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.

Košík  

Žádné produkty

Poštovné 0Kč
Celkem 0Kč

K pokladně