Smart mince roku 2016

Emisní plán ČNB r. 2021-2025                              Emisní plán České Mincovny r. 2020

 

2016 - Stříbrná mince 2 NZD Miroslav Kadlec - Proof

2016 - Stříbrná mince 2 NZD Miroslav Kadlec - Proof

Stříbrná mince 2 NZD Miroslav Kadlec - Proof - rok 2016

Více informací


1 590Kč vč. DPH

Dostupnost: Tento produkt již není na skladě

Stříbrná mince 2 NZD Miroslav Kadlec - Proof - rok 2016

 

Autor : Martin Dašek, Petr Horák

Materiál :  stříbro - Ag 999

Hmotnost : 29 g

Průměr : 40 mm

Provedení : Proof

Hrana : hladká

Náklad : 500 ks

Emise : srpen 2016

Ražba : Česká Mincovna a.s.

Stříbrná mince je opatřena ochrannou plastovou kapslí a uložena do stříbrné papírové etue. Součástí je též certifikát pravosti České mincovny.

Československé fotbalové legendy Řady vicemistrů světa z Chile 1962 a mistrů Evropy z Bělehradu 1976 na zlatých čtvrtuncových Smart mincích ze série Československé fotbalové legendy rozšířil účastník mistrovství Evropy, které se konalo roku 1996 v Anglii. Není jím nikdo menší než reprezentační kapitán Miroslav Kadlec.

„Nevěřili byste, co se vám při cestě z poloviny hřiště honí hlavou. Nejčastěji, jestli to dáte doprava, doleva, nebo doprostřed, nahoru, dolů, … Nakonec jste na místě, nějak to kopnete a říkáte si ‚sláva',“ vzpomíná fotbalový obránce na svou rozhodující penaltu ze semifinále s Francií, která českému mančaftu zajistila titul vicemistrů. Fotbalový stoper hrával na dnes již neexistujícím postu libera. Exceloval ve vyvážení balonů z prostoru mezi brankářem a zbylými obránci, precizními pasy podporoval ofenzivu a příležitostně vyběhl, aby přečíslil zálohu soupeřů, což si mimořádně užíval. „V podstatě jsem si dělal, co jsem chtěl,“ směje se fotbalista, jehož největší devizou byla excelentní pravačka. Právě ta mu umožňovala přesně cílit na rohy soupeřových branek a v nejvyšších soutěžích vsítit 42 golů. „Myslím, že na obránce je to docela slušná statistika," dodává pyšně Miroslav Kadlec.

Dominantním prvkem reverzní strany zlaté mince je věrný portrét fotbalisty, který je doplněn jeho podpisem, jménem a nápisy "VICEMISTR EVROPY 1996". Averz patří nezbytným náležitostem emitenta.

Zdroj: Internetové stránky ČM a.s.

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Only registered users can post a new comment.